Upgradering af Story på Instagram

Min nye livsstil

Første step i en livsstilændring, er vel først og fremmest at indse, at man er på vej ud på et sidespor. Eller at sidesporet har stået på lidt for længe og næsten er blevet til vane – det er her vi er nu. Min mand og jeg har længe snakket om, at det må stoppe og at vi må være stærke og ikke falde i. Vi har flere gange haft pauser.. korte pauser dog. Men vi kommer altså bare ikke udenom, at de rammer vi selv har skabt og det ritual vi har taget ind og også givet videre til vores børn, ved navn “hygge” bare indebærer “noget at hygge sig med”. Altså søde sager. En af mine helt store svagheder.

Næste step er ligesom, at nå dertil hvor man virkelig gerne vil begynde, at prøve noget nyt. Jeg er én af dem der har prøvet alle kurer igennem tiden, uden held. Jeg har aldrig været overvægtig, men altid haft 5-10kg. der kunne være rare at komme af med. Men faktisk er det ikke så meget dét, den her livsstilsændring drejer sig om. Jeg er blevet meget mere bevidst om, at jeg gerne vil gøre min krop sund og stærk, mest af alt for forhåbentlig at undgå sygdomme, men også for bedre at kunne bekæmpe, hvis skaden alligevel skulle ske. Det kan måske anses for mørke tanker – jeg vil hellere se det som motivation. Min krop fortjener pleje, kærlighed og hjælp – bare se hvad den har givet mig af guldklumper. Så det handler ikke udelukkende om de 5kg. mere, de genere mig faktisk ikke rigtig. Jeg vil bare gerne honorere min krop og behandle den bedre. Gøre den sund, stærk og dejlig indefra og ud.

..Så jeg skal have slået op med min nuværende “hygge”. For man kan jo sagtens skifte sin “hygge” ud med en anden? Man bestemmer jo selv hvordan ens “hygge” skal se ud og være, hvad den skal indeholde og hvad den skal gøre for mig. I hverdagen, på nuværende tidspunkt, starter hyggen som oftest i vores store orange sofa, med min mand og en dyne, en serie… OG hygge(!! intet kinky skal pryde billede her ;)). Bland selv slik er favoritten, chokolade kan bestemt gå an. Hvis slikskabet er tørlagt, så har vi altid is i fryseren. Måske har vi købt koldskål som køres ned med en masse kammerjunker eller jordbær med sukker og fløde. En bakke vinduer eller mandariner i julen hvor de er bedst, kan godt komme over os – men det er en sjælenhed og det er alligevel ikke sundt, når man ikke følger begrebet; alt med måde. Og når jeg skriver alt det her, så skammer jeg mig lidt over mig selv. Alt det lort, jeg bare har hældt ned i min krop, på dagligt basis, ad.

    Dette billede bliver et billede på min fortid; Koldskål !

Vi har før hanket op i os selv. Det kan lyde banalt for nogen, men vi er blevet mega gode til at sørger for, at handle ind hver søndag, så vi har mad i køleren og derfor ikke bestiller take away så ofte som før. Vi sørger for, at få salater og lave greenies næsten hver dag. Men… når man så invitere “hyggen” hen i den store orange sofa om aftenen, så er vi tilbage i den gamle vane, som ikke er forsvundet selvom vi har inviteret det grønne indenfor. Vi har derfor indset, at vi ligesom har spist vores andel af slik nu. Selvfølgelig skal jeg have bland selv slik og chokolade igen, men det skal være kontrolleret og det skal være når JEG bestemmer, at JEG vil have søde sager og ikke fordi min hjerne fortæller mig, at jeg skal have det fordi jeg er blevet en form for sukkerafhængig. Og aldrig hver dag igen. Det skal slutte nu….

Så derfor, så har jeg købt en bog af Jane Faerber, som også er kvinden bag bloggen; madbanditten.dk. Bogen hedder KETO og jeg føler mig mere rustet og kampklar, end nogensinde før, til at lave en livsstilsændring.
Hvorfor jeg lige har valgt at gå i krig med en livsstil som LCHF og KETO, er fordi jeg har snuset lidt til det før og fordi det allervigtigste for mig er, at det ikke bliver et projekt at skulle tabe sig, blive sund og sige farvel til sine dårlige vaner. Det skal fungere for hele familien og det skal være nemt at købe ind og lave mad. Jeg vil ikke sulte og være gnaven og jeg vil ikke kæmpe med trangen mere end højest nødvendigt. Derfor, tror jeg at det her kommer til at fungere godt for mig og min familie. I hvert fald som start. Jeg skal have et boost for ikke at køre træt efter et par uger.

Vigtigst af alt, så glæder jeg mig til at komme i gang og jeg synes det bliver spændende, at se om vi kommer til at kunne mærke forskel på vores overskud og energiniveau.
Stay tuned, xx C

    Det her er et billede på min fremtid; Æg ! 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Upgradering af Story på Instagram